Skip to content
Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Financieel advies is een ingewikkelde kwestie. Daar kan een hoop over gezegd en geschreven worden en daar kunnen wij u bij helpen.

Als je uitgaat van een gemiddelde rentevaste periode van zeven jaar, valt er bij iedere huizenbezitter om de zeven jaar een brief op de deurmat om de hypotheek te verlengen. Slechts zo’n veertig procent van de huizenbezitters kijkt bij het aflopen van de rentevaste periode om zich heen naar voordeliger opties. “Terwijl, de kans dat je van de 30 à 35 hypotheekverstrekkers precies de goedkoopste hebt getroffen is heel klein. De meeste huizenbezitters hebben een hypotheek via ABN Amro, Rabobank of ING, die op dit moment niet het voordeligst zijn. Mede vanwege de komst van regiepartijen die een lage rente en goede voorwaarden kunnen bieden zijn er voordeliger opties.

De kosten van het oversluiten zijn snel terugverdiend!

De belangrijkste reden om de brief direct te ondertekenen is dat het gewoon de makkelijkste optie is. Een overstap naar een andere hypotheekverstrekker betekent dat je allerlei documenten opnieuw moet verzamelen en kosten voor een notaris, hypotheekadvies en een nieuwe taxatie moet maken. Die kosten bedragen al gauw rond de 2.500 euro (wel aftrekbaar van de belastingen). Een grove berekening leert echter dat het een investering is die zich vrij gemakkelijk terugverdient. “Uit onderzoek komt dat huizenbezitters bij oversluiten in de meeste gevallen kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar. Per jaar besparen ze daarmee gemiddeld 1.300 euro. Voor de volle tien jaar zo’n 13.000 euro.”

Hypotheek en de waarde van uw huis

Hoe langer de hypotheek loopt hoe hoger de waarde van uw huis. Het kan zijn dat de waarde zodanig is gestegen dat u in aanmerking komt voor een rente verlaging. Via een online tool op de website van de vastgoedexperts kunt u gratis de waarde van uw huis berekenen. Dit is wel een schatting! Definitieve waarde wordt bepaald door een taxateur.

Een waarderapport kunt u hier aanvragen

Meer informatie? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak op 0104427323