Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Kerk financiering

Voor veel kerkelijke gemeenten is de financiering een uitdaging. Wij zijn experts in het financieren van een aankoop of verbouwing van kerken, pastorieën en verenigingsgebouwen. Onze adviseurs staan voor u klaar om u van alle informatie en advies te voorzien die u nodig heeft bij het maken van de juiste keuze voor uw gemeente.

Passende financiering

In de oriëntatiefase gaan wij voor u aan de slag om in kaart te brengen welke financieringsmogelijkheden er bij uw investering passen. We maken een analyse van uw organisatie en van de financiële situatie. We adviseren u over de mogelijke inrichting van de financiering die kan bestaan uit één of meerdere financieringsvormen. We beoordelen de financiers op tarieven, voorwaarden en omgang. Op deze manier stellen wij de best passende oplossing vast, waarbij u geniet van de meest gunstige financiering met de beste service.

Aanvraag

In de aanvraagfase gaan wij op basis van de reeds uitgevoerde oriëntatie verder met het aanvragen van de financiering. Wij werken de door ons geïnventariseerde gegevens uit tot een financieringsmemorandum als toelichting op de financieringsaanvraag. Wij verzamelen de stukken voor het indienen van de aanvraag bij een geldverstrekker zodat het interne proces van de bank zo soepel mogelijk verloopt. Wij doorlopen samen met u het financieringstraject vanaf het begin tot en met het tekenen van de offerte.

Financieringsmemorandum

In ons financieringsmemorandum werken wij een analyse uit van uw organisatie met daarin de structuur van de organisatie en de impact van de financiering op uw cijfers. Dit financieringsmemorandum wordt geschreven als toelichting en onderbouwing van de financieringsaanvraag voor de geldverstrekker. Door het financieringsmemorandum maken wij het de geldverstrekker mogelijk sneller een afweging te maken over de financiering. Hierdoor ontvangt u als klant meestal een korting op de afsluitprovisie die deze partij rekent.

Onze samenwerking

Tijdens het aanvraagtraject blijven wij uw eerste aanspreekpunt. Wij onderhouden het contact met de geldverstrekker en brengen u op de hoogte van de voortgang. Ook na afronding van het bemiddelingstraject blijven wij uw aanspreekpunt. Wij verzorgen ook de verzekeringen.

Vergoeding en voorwaarden

De vergoeding voor de dienstverlening bedraagt 1% van het kredietbedrag met een minimum van € 5.000,--. 
Aan de start van het bemiddelingstraject brengen wij afhankelijk van de verwachte werkzaamheden een deel in rekening, de hoogte hiervan wordt vooraf besproken. Deze vergoeding wordt gefactureerd zodra u ons voorstel accepteert. Dit dient voor de te maken opstartkosten van de financieringsaanvraag. Het resterende bedrag brengen wij in rekening zodra u een passende offerte van een geldverstrekker heeft ontvangen. Alle genoemde bedragen zijn niet met btw belast. Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden en privacy statement van toepassing.

 Contact